ESA Moon Camp Challenge

POZIV

Pozivam učenike srednjih škola i njihove profesore da sudjeluju u natječaju Europske svemirske agencije Moon Camp.

Foto: ESA

ESA Moon Camp je obrazovni i inspirativni projekt kojeg vode ESA i Airbus Foundation, u partnerstvu s Autodeskom. Natječaj predstavlja pripremne aktivnosti u učionicama koje se fokusiraju na učenje dizajniranja u CAD programu i na znanstvene eksperimente. Učenici će morati osmisliti niz nastavnih znanstvenih eksperimenata vezanih za Mjesec i primijeniti njihovo stečeno znanje na interdisciplinaran način kako bi oblikovali svoj Moon Camp pomoću alata za 3D modeliranje (Tinkercad ili Fusion 360).


ESA Moon Camp Challenge je podijeljen u dvije odvojene misije s različitim razinama složenosti: Kategorija 1, do (uključujući) 12 godina i Kategorija 2, od 13 do (i uključujući) 18 godina.

Detalje o natječaju možete pronaći OVDJE. Uvjete natječaja možete pronaći u pdf dokumentu, OVDJE. Besplatnu verziju programa Fusion 360 možete pronaći i skinuti OVDJE

Rok za predaju radova je 16. ožujka 2019. 

Ovo je izvrsna prilika kako za učenike srednjih škola, tako i za njihove profesore, naučiti raditi u CAD programu. Tečajevi iz ovog područja su relativno skupi, a godišnja naknada za korištenje CAD programa tvrtke Autodesk košta oko 490 USD. U ovom slučaju korištenje paketa je besplatno.

Za sva pitanja obratite se izravno Europskoj svemirskoj agenciji na email: moon.camp@esa.int  

 Qatar Airways


Popularni postovi